14 Απριλίου 2016

Για ποιόν ακριβώς λόγο διέκοψε η Π.Ο.ΑΣ.Υ. τη συνεδρίαση του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α;

Γράφει ο Νίκο Καραδήμας
 
Δεν μπορεί παρά να είναι χειραγωγοί αυτοί που διέκοψαν την κρίσιμη συνεδρίαση του Τ.ΕΑ.Π.Α.Σ.Α χθές. Μπέρδεψαν τα γεγονότα του 2012 με τα σημερινά!
Αν και γνωρίζουν την κατάσταση του "πυθμένα του κρατικού κορβανά", ζητούν την τσίκνα του,για να πουν κάποιοι τότε,φέρτε τα δικά σας "φράγκα" για να τα διαχειριστούμε μαζί με τον ασφαλισμένο εκείνο που δεν έδωσε τις εισφορές τους!

- Ποιος σας κατευθύνει ημιμαθείς;

- Δεν τα γνωρίζετε τα οικονομικά όση προσπάθεια και να κάνετε!

- Και για να γνωρίζετε η δική μας διαχείριση σημαίνει αυτοτέλεια!!!

- Καθημερινός αγώνας μέχρι εσχάτων...

- Σε ποιά Ανακριτική Αρχή καταθέσατε όταν έπρεπε;

Εγώ απλά σας θυμίζω, τίς δικές μου ένορκες! Αναζητήστε τις στο ισόγειο δεξιά , στο κτήριο 16 προτελευταίο γραφείο, όσοι ξέρουν και έχουν πάει συνοδείες
 
Το κείμενο κριτικής στην παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ..Υ αναρτήθηκε χθες από το Νίκο Καραδήμα στο facebook.
Θυμίζουμε ότι τα μέλη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που διέκοψαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, απαίτησαν να καταγγελθεί ως παράνομη, δεδομένου ότι επρόκειτο να εξετάσει τη διάθεση μερίσματος από τα διαθέσιμα του Ταμείου, μετά και τις σχετικές αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλογιστικές μελέτες προβλέπουν ότι μετά τη τελευταία πρόβλεψη για τον τύπο υπολογισμού του εφάπαξ, θα προκύψει ένα πλεόνασμα της τάξης 350.000.000 €, για τα οποία η επιτροπή επρόκειτο ν' αποφασίσει ποιο μέρος και με ποια κλίμακα υπολογισμού, θα γινόταν η διανομή στους δικαιούχους. 
 
Η ΠΟΑΣΥ φέρεται να διαφωνεί, ζητώντας η άντληση των πόρων για την ρήτρα του αξιόμαχου (εξορθολογισμό των απωλειών για το εφάπαξ) να γίνει με δημόσιους πόρους και όχι με τα διαθέσιμα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και για το συγκεκριμένο λόγο κατήγγειλε ως παράνομη τη συνεδρίαση της Επιτροπής.  

Όσοι αντιδρούν με την πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ, σημειώνουν πως από τη μια θα εξασφαλιζόταν από τα διαθέσιμα ένα επιπλέον ποσό διόρθωσης για τους δικαιούχους από 1.500 € έως 2.000 €, ενώ πιθανόν με μια απόφαση, θα ξεπάγωνε η διαδικασία της χορήγησης.ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.