4 Φεβρουαρίου 2017

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιεραποστολικού Συλλόγου Λάρισας "ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ"...



 ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


Με την παρουσία των μελών,φίλων,εθελοντών,συνεργατών και δωρητών ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ,πραγματοποιήθηκε χθες (2 Φεβρ.2017 και ώρα 19,00) η ετήσια (τακτική Γεν.Συνέλευση) του εδρεύοντος στη Λάρισα Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου .
Κατ`αυτήν ομίλησε ο Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός, Αρεοπαγίτης κ.Γεώργιος ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, με θέμα "Ορθόδοξοι προβληματισμοί για την ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ".
Ο ομιλητής με την εμπνευσμένη, εμπεριστατωμένη,περιεκτική και πλήρη -ουσιαστική ομιλία του, "καθήλωσε" στην κυριολεξία το πολυπληθές ακροατήριο ,αναλύοντας με πλούσια επιχειρηματολογία την ανάγκη της Ιεραποστολής, (υπό την σκέπην της Ορθοδόξου Εκκλησίας,πάντοτε), ώστε να είναι απηλλαγμένη από εθνωτικά και άλλα στοιχεία που την οδηγούν μακράν της γνήσιας Ορθοδόξου Χριστιανικής πνευματικότητας.
Στην Γ.Σ. της ΠΟΡΕΙΑΣ Αγάπης παραβρέθηκε και ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας που απηύθυνε χαιρετισμό,καθώς και ο Πανεπιστημιακός,(Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής του Παν.Θεσσαλίας) κ.Αριστείδης Ζιμπής,ο οποίος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στο Ιεραποστολικό κλιμάκιο του Συλλόγου,που επισκέφθηκε-για πρώτη φορά- ως εθελοντής Ιατρός την Ορθόδοξη Μητρόπολη MWATZA (Β.Τανζανία),προ 4ετίας περίπου.Τηλεγράφημα και Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος,ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί,λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ και στην προσπάθειά της να βοηθήσει την Εξωτερική ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ιεραποστολή και στις μεγάλες μορφές των τελευταίων Ορθοδόξων Ιεραποστόλων στην Αφρική,του π.Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου και του π.Κοσμά Γρηγοριάτη,που "άφησαν τα κόκκαλά τους στην Αφρική",πιστοί στην εντολή του Κυρίου μας "...πορευθέντες στα έθνη,κηρύξατε το Ευαγγέλιον πάση τη κτίση".
Επίσης, ευλογήθηκε από τον Πρωτοσύγγελο π.Αχίλλιο η καθιερωμένη αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου και το "φλουρί", με τα αντιστοιχούντα συμβολικά δώρα, που κέρδισαν φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Ευχαριστίες,τέλος οφείλονται,σε ΌΛΑ τα μέλη,φίλους,εθελοντές και συνεργάτες του Συλλόγου που ήταν παρόντες,αποδεικνύοντες κατ` αυτόν τον τρόπο τον ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους προς την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.