4 Φεβρουαρίου 2017

Η Βάσω ΑΡΓΥΡΙΟΥ,χήρα του συναδέλφου Γιάννη ΑΡΓΥΡΙΟΥ στην τηλεόραση του ΑSTRA...2 χρόνια πάλεψα με τον καρκίνο του άντρα μου, τώρα παλεύω με το νόμο!!

Δηλώνει με αγανάκτηση  Βάσω ΑΡΓΥΡΙΟΥ, χήρα του συναδέλφου και μέλος του Συνδέσμου μας,Γιάννη ΑΡΓΥΡΙΟΥ, η οποία μάζεψε όσο κουράγιο της απέμεινε, έκανε πέτρα την καρδιά της και συνοδευόμενη από τον πρώην Πρόεδρο του Παρ/τος Λάρισας της ΕΑΑΣ,πήγε στο δελτίο ειδήσεων του ASTRA με την Εύη Ράπτη, όπου ανέφερε τη δική της περίπτωση,σχετικά με τον επαίσχυντο νόμο 4387/2016 για τις συντάξεις χηρείας, ο  οποίος προβλέπει τα κατωτέρω:

Συγκεκριμένα προβλέπονται τρείς ταχύτητες(!) χορήγησης σύνταξης χηρείας:
Οι επιζώντες σύζυγοι θα δικαιούνται σύνταξη χηρείας εφ’ όρου ζωής εφόσον κατά τη στιγμή του θανάτου έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος.
• Σε περίπτωση που δεν είναι 55 ετών αλλά έχουν ήδη συμπληρώσει το 52ο έτος, τότε η σύνταξη καταβάλλεται για μια τριετία. Στη συνέχεια η καταβολή θα αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους, οπότε και θα επαναχορηγείται.
Για όσους χήρους και χήρες δεν έχουν συμπληρώσει το 52ο έτος, η σύνταξη θα καταβάλλεται για μία τριετία.
Κατ’ εξαίρεση οι περιορισμοί αυτοί δεν εφαρμόζονται σε περίπτωση που ο επιζών σύζυγος έχει κριθεί ανίκανος για την άσκηση κάθε βιοποριστικής εργασίας με ποσοστό τουλάχιστον 67%. Επίσης δεν εφαρμόζονται αν ο επιζών σύζυγος έχει ανήλικα τέκνα (μέχρι να ενηλικιωθούν) ή τέκνα που σπουδάζουν (και μέχρι να γίνουν 24 ετών).
Προσοχή, καθώς η σύνταξη στον επιζώντα σύζυγο θα καταβάλλεται μειωμένη (από 1% έως 5%) σε περίπτωση που υπήρχε διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη από 10 έτη και ο γάμος συντελέστηκε μετά τη χορήγηση σύνταξης γήρατος του θανόντος. Συγκεκριμένα, η μείωση που θα επέρχεται -αφαιρουμένων των ετών της έγγαμης συμβίωσης- θα είναι 1% για 10-20 χρόνια, 2% για 21-25 χρόνια, 3% για 26-30 χρόνια, 4% για 31-35 χρόνια και 5% για 36 χρόνια και πάνω. Όσον αφορά το δικαιούμενο ποσό σύνταξης, αυτό για την πρώτη τριετία λήψης της σύνταξης χηρείας καταβάλλεται ολόκληρο. Μετά το πέρας της τριετίας, αν ο επιζών σύζυγος εργάζεται ή λάβει σύνταξη από άλλη πηγή, θα δικαιούται το 50%.
 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.