3 Απριλίου 2017

Τέλεση μνημοσύνου στο Λιτόχωρο-Πιερίας των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ανδρών του Σταθμού Χωροφυλακής Λιτόχωρου και Στρατιωτών...


Τελέστηκε χθές 02-04-2017 στο Λιτόχωρο-Πιερίας το ετήσιο Μνημόσυνο Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των Υπέρ πατρίδος πεσόντων Ανδρών του Σταθμού Χωροφυλακής Λιτόχωρου και Στρατιωτών του μεταβατικού αποσπάσματος, κατά τη μάχη της 30/31 Μαρτίου 1946, ημέρα των Εθνικών Εκλογών. Το Μνημόσυνο οργανώθηκε με μέριμνα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας. 
 
Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας Δημήτριο Αδαμόπουλο, ο οποίος στην ομιλία του,μεταξύ των άλλων, απευθυνόμενος προς όλους τους κατοίκους του Λιτοχώρου, είπε ότι ζητείται χώρος για να ανεγερθεί Μνημείο πεσόντων της Μάχης του Λιτοχώρου και αν υπάρχει κάποιος χώρος ν΄αγορασθεί με μέριμνα του Συνδέσμου,προκειμένου να στηθεί το Μνημείο.
 
 
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α) χαιρετισμό απηύθυνε ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος ΜΠΕΤΑΣ. 
 
Διαβάστηκε χαιρετισμός από τον μοναδικό επιζώντα της Μάχης Νικόλαο Παπακωνσταντίνου,ο οποίος δεν παρευρέθη για λόγους υγείας.
 


Τέλος ακολούθησε το Προσκλητήριο των Νεκρών,η κατάθεση Στεφάνων και η τελετή έληξε με τον Εθνικό Ύμνο. 

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.