20 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Γ.ΑΥΤΙΑ για τα Ειδικά Μισθολόγια...


Στην σημερινή (20/05/2017) πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο ΑΥΤΙΑ, έκανε παρέμβαση ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γερακαράκος Γρηγόριος και μίλησε για τις περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια, λέγοντας ότι:«...μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι περικοπές στους Αστυνομικούς θα κυμαίνονται από 60-250 € τον μήνα. Εγώ έχω προσωπική περικοπή 174 €, χωρίς να πάρω 1 €, μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας,ενώ με κρατάνε να υπηρετήσω για 40 χρόνια, στα 29 χρόνια παίρνω το τελευταίο κλιμάκιο και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ελπίζω τίποτα, ούτε σε 1 €!!».
Επίσης σε ερώτηση του κ. Αυτιά: «Αληθεύει αυτό που λένε στο Στρατό, ότι μοιράζουνε γαλόνια, αντί για μισθό και μετά το βαθμό του Συνταγματάρχη δεν παίρνεις ούτε μια δεκάρα;», ο κ. Γερακαράκος απάντησε ότι στο Στρατό έχουνε διαφορετικό πυλώνα, δηλ. έχουν Βαθμολόγιο που "ξεχρεώνει" τις προσωπικές διαφορές...

4 σχόλια:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ:
    1)ΑΠΟ ΤΩΡΑ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΒ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ;)
    2)ΑΠΟ ΤΟ 2019:ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ).
    ΕΔΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ 18% ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ 18%.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:"ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ (ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ,ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΎΩΜΕΝΩΝ)
    "ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.
    "ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ,ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΎΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ-ΝΕΚΡΟΙ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ"
    3)ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ-ΜΙΣΘΟΥ.
    4)ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ.ΟΠΟΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.ΤΙΠΟΤΑ.ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ 25 ΕΥΡΩ-30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΥΤΗ "ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ".
    ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΙ,ΟΙ ΗΡΩΕΣ,ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ,ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ 50%.ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΗΛΕΙΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΙΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΣΤΥΝ ΥΠΟΔ/ΝΤΟΥ 60%:
    1)ΑΠΟ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:190 ΕΥΡΩ
    2)ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΟΒ ΣΥΖ.:35 ΕΥΡΩ
    3)ΑΠΟ ΔΟΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ:30 ΕΥΡΩ
    4)ΑΠΟ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ:40 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ (480 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ)
    ---------------------------------------------
    ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ:295 ΕΥΡΩ
    ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΗΛ.295 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017,ΑΛΛΕΣ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟ 2020.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ κ.ΑΠΟΣΤΟΛΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε τα είπες σωστά.Απλά θέλω να συμπληρώσω στο παραπάνω παράδειγμα σου ,ότι με 295 Χ 12 μηνες=3.540 ευρώ ,θα έχει λιγότερο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ο συνταξιούχος αστυνομικός.Επειδή οι συντελεστές και τα ποσά τεκμηρίων στις φορολογικές δηλώσεις παραμένουν ίδια γενικά για όλους τους φορολογούμενους π.χ. έγγαμος 5.000, αυτ-το 4.480(8ετίας) ,κατοικία κύρια 4.000,δευτερεύουσα κατοικία 1.500 ΣΥΝΟΛΟ 14.980 ευρω θα πρέπει να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ετήσιο φορολογητέο εισοδημα.Με την μείωση 3.540 ευρω ειναι δύσκολο να το έχει,για να καλυφθεί φορολογικά.Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξουν τους συντελεστές και τα ποσά τεκμηρίων, για να μην έχομε Κ Α Ι από εκεί μείωση στο εισόδημα μας.Σε επόμενη σου πρόεδρε ομιλία θα πρέπει να το αναφέρεις ΚΑΙ αυτό. Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ συνάδελφε,προσυπογράφω την ανάλυση του Μάνου,που είναι εμπεριστατωμένη και αναλυτική.Κάνει όμως σύγχυση του δικού σου σχολίου μ΄αυτό του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ,που δεν έχει καμιά σχέση με το δικό σου. Στην ουσία όμως απαντά σε σένα και αυτό έχει σημασία.Εμείς έχουμε αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο των ε.ε.και έχουμε ενταχθεί πλέον στο Ι.Κ.Α.!!΄Οπως καταλαβαίνεις ακολουθούμε μοναχική πορεία και ο Θεός βοηθός, μιάς και το μέλλον μας προβλέπεται ...ζοφερό!!

      Διαγραφή
  2. Β.Κ.
    ΜΑΝΟ
    Το σχόλιο το έκανα εγω.
    Ευχαριστώ όμως για την άμεση ανταπόκριση σου,καθώς επίσης και του κ.Αποστολου.
    Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν οι συντελεστές φορολογησης.
    Άλλωστε αυτό άφησαν να διαφανεί.
    Ο α' συντελεστής μάλλον θα αλλάξει από το 22% στο 20%.
    Πάλι όμως και με το 20% πιστεύω πως θα προκύψει σημαντική αύξηση φόρου,η οποία θα μεταφραστεί σε μηνιαία μείωση της σύνταξης μας.
    Όσον αφορά το αίσχος των τεκμηρίων θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη δραστικής μειωσής τους ή ακόμη και κατάργησή τους,αφού απ'οτι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν υπάρχουν πουθενά στον πολιτισμενο κόσμο.
    Αφού όμως το φορολογικό μας σύστημα είναι καθαρά εισπρακτικό και μάλλον τιμωρητικό δεν ελπίζω στην δίκαιη αναμόρφωσή του.
    Αφού θέλουν όμως μεταρυθμίσεις,ας συμπεριλάβουν και αυτό.Δεν τους συμφέρει όμως.Θελουν να μας έχουν πιεσμένους και δέσμιους μιας άδικης και αμείλικτης εξουσίας,που και αυτή με την σειρά της είναι υποταγμένη σε ξένες ορέξεις.
    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΛΛΑ ΤΙ;
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ-ΥΠΟΜΟΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ
    Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.