28 Ιουνίου 2017

Μείωση έως και 200 € στις συντάξεις των Ε.Δ.-Σ.Α....


Επιπλέον 15,5% μείωση στις αποδοχές των ενστόλων – 
Εξακολουθούν να επιβάλλονται και οι κρατήσεις από 3% ως και 14%.

Απίστευτες αλχημείες σε βάρος Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών, οι οποίοι θα δουν για άλλη μία φορά τις συντάξεις τους να «πετσοκόβονται». Με τρικ και με αστερίσκους στο νόμο για τον υπολογισμό της σύνταξης των ενστόλων έρχονται μειώσεις στις αποδοχές που μπορεί να φτάσουν και τα 200 €. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα«Ελεύθερος Τύπος» για τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη, αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν. 

Παράλληλα, στα έτη υπηρεσίας τους είναι πολύ πιθανό να μην προσμετρηθούν ως διπλά τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, παρά μόνο τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας τους για τα οποία και έχουν πληρωθεί εισφορές. 

Το αποτέλεσμα από τις δύο παραπάνω ανατροπές είναι ότι οι περικοπές που θα έχουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα είναι μεγαλύτερες γιατί οι νέοι συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου θα υπολογιστούν σε μικρότερους μισθούς και λιγότερα έτη υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ


5 σχόλια:

  1. αυτα Αποστολη τα ποσα ειναι καθαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το γνωρίζουμε αυτό εάν είναι 5κάθαρα. Εάν δοθούν από εκείνες τις αναζητούμενες λίστες των Λαγκάρτ κλπ όπου ευρίσκονται ακόμα στα συρτάρια σε στικάκια οπωσδήποτε δεν θα είναι καθαρά. Πάντως έχουν κόψει καινούργια 50ντάρια και τα ΑΤΜ τα βγάζουν κολλαριστά. Αυτά είναι καθαρά. Κατά τα άλλα ραντεβού την 1/1/19. Μέχρι τότε μπορεί να έχουν παλιώσει και τα καινούργια. Καληνύχτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καθαρα η μεικτά θα εννοούσε ο συνάδελφος,εσεις τι θελετε να πειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θέλω να πώ ότι κάθε λίγο και λιγάκι διαδίδονται και αναρτώνται καινούργια σενάρια περί αποδοχών των αποστράτων, κλπ, κλπ.
    Την μια μας λέγουν ότι θα συμπεριλαμβάνεται η 5ετία και ο στρατός την άλλη όχι, και γίνονται οι σχετικοί υπολογισμοί και βγαίνουν διάφορα αποτελέματα.
    Από την άλλη ο επαναϋπολογισμός θα γίνει από τα μικτά πρό του 2012, τώρα το μετέφεραν μετά του 2014.
    Έχουμε μπουχτίσει πλέον με το να ασχολούμεθα συνέχεια με καινούργιους υπολογισμούς.
    Από 1/1/19 μπορεί και πιό ενωρίς να μάθουμε ακριβώς πόσα θα πάρουμε.
    Απλά θέλω να διακωμωδήσω ολίγον την κατάσταση (χωρίς να θέλω να θίξω ή να υπονοήσω κάτι άλλο) διότι πέρνοντάς την στα σοβαρά δεν βλέπω να φτάνουμε μέχρι το 2020 από ψυχολογικής πλευράς όπου θα έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.
    Ο συνάδελφος καλά ρώτησε αλλά ποιός μπορεί να του απαντήσει σωστά, αφού και οι ίδιοι οι εργατολόγοι δεν γνωρίζουν τι να απαντήσουν. Η κυβέρνηση του Κατρούγκαλου του μαντηλάκια, το έχει επτασφράγιστο μυστικό, και κάπου-κάπου αμολάει και κάτι για να θολώνει τα νερά.
    Αυτά ήθελα να πω συνάδελφε, νομίζω ότι σου έλυσα την απορία.
    Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού και καλή υγεία.
    Μετά συναδελφικής εκτίμησης
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.