9 Ιουνίου 2017

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου παγώματος των συντάξεων ως το 2022!


Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου στη Βουλή, καθώς ο Υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου, δεν απέκλεισε ενδεχόμενο νέο πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 2022!
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, για το αν υπάρχει πιθανότητα νέου παγώματος στις συντάξεις και για το 2022 ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «Σκοπεύω να τηρήσω την τάξη, και οι σχετικές διατάξεις θα τεθούν όπως θα τεθούν, διότι δεν έχουν τεθεί ακόμα. Αν υπάρξουν και σε ποια έκταση θα υπάρξουν τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα το διαπιστώσουμε όλοι από την εισαγωγή της σχετικής διάταξης ενώπιον της Βουλής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί θέτουν ζήτημα παγώματος των συντάξεων για ένα ακόμη χρόνο, πέραν του 2021. 
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υπενθύμισε ότι «με το νόμο Κατρούγκαλου μπήκε πάγος στις συντάξεις μέχρι το 2018. Ήρθε το 4ο Μνημόνιο και το πήγατε στο 2021. Θα έρθει και νέο πακέτο που θα το επεκτείνει μέχρι το 2022;». Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως εισηγήτρια της πρότασης νόμου του κόμματός της «για το εγγυημένο εισόδημα- αύξηση των κοινωνικών παροχών» που συζητείται στην Ολομέλεια, επανέλαβε το ερώτημα καλώντας την Υπουργό να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.