8 Ιουνίου 2017

Οι διδαχές του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου από την επίσκεψή του στη Λάρισα...



Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος προς τους...συνδημότες του Λαρισαίους:
 "Αγάπη,Πίστη και Ελπίδα". 
"Συγνώμην και Ευχαριστώ,δύο λέξεις που οι Αλβανοί δεν τις γνωρίζουν...
Οι ΄Ελληνες τις γνωρίζουμε αλλά δεν τις εννοούμε". 
Και κάτι ακόμη είπε: "...υπάρχει έλλειμμα Δικαιοσύνης στη Χώρα,αλλά και πλεόνασμα ψεύδους! Το σπορ των Ελλήνων είναι ποιός να πει το πονηρότερο ψεύδος!!!"

Ολοκληρώθηκε χθές βράδυ (07-06-2017) η 2ήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου στην Λάρισα και τα μηνύματα και οι τοποθετήσεις του για τα σύγχρονα θέματα της καθημερινότητας θα μείνουν στην σκέψη μας, ως δείγμα της διδαχής του, του καθαρού και επίκαιρου λόγου του.
Ο κ. Αναστάσιος κατά την διάρκεια των επισκέψεών του μίλησε, με την τόλμη που το διακρίνει, για τα στοιχεία που μας οδήγησαν στην παρακμή. Μίλησε για την αλήθεια. “Ο δε καρπός του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ εστί αγάπη και αλήθεια”,είπε ο Μακαριώτατος Αλβανίας αναφερόμενος σε μια ρήση του Αποστόλου Παύλου και παρατήρησε λέγοντας  ότι “έχουμε έλλειμμα αλήθειας στη Ελλάδα. Το ψέμα πρέπει να πάψει για να προχωρήσουμε μπροστά”.
Μίλησε για “΄Ελλειμμα Δικαιοσύνης στην Χώρα” και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ Για να πάμε μπροστά πρέπει να παραδεχθούμε μόνοι μας ότι φταίμε για τα λάθη μας. Η Ευρώπη δεν είναι πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι όταν αρχίσουμε τα Ανατολίτικα κόλπα μας βάζουν στην άκρη. Δεν είναι κουτόφραγκοι. Πως δανειζόμαστε, νομίζουμε ότι κάποιοι μας τα χαρίζουν;”, αναρωτήθηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.