23 Ιουνίου 2017

Αίτηση προς Ε.Φ.Κ.Α/Γ.Λ.Κ/Γεν.Δ/νση Συντάξεων για τις μειώσεις Ν.4093/2012...


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας,οι οποίοι έχουν υποβάλει΄Εφεση στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΌ ΣΥΝΈΔΡΙΟ για τις μειώσεις του Ν.4093/2012,ότι όταν θα τους κοινοποιηθεί η υπ’ αριθμ. 0094/2017 Απόφαση του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία γίνεται δεκτή η  'Εφεσή τους και ακυρώνει τις Πράξεις της Διεύθυνσης Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Στρατιωτικών και Πολεμικών Συντάξεων του Γ.Λ.ΚΡΑΤΟΥΣ, να προσέλθουν στα γραφεία μας, ώρες 10:30΄12:30΄,για την σύνταξη του σχετικού εντύπου αίτησης και αποστολή της στο Γ.Λ.Κράτους/Γενική Δ/νση Συντάξεων,με θέμα την εκτέλεση της ανωτέρω Απόφασης, προκειμένου διακοπεί άμεσα η μείωση της σύνταξης,που επιβλήθηκε από 01/08/2012, συνεπεία των διατάξεων του Ν.4093/2012 και της κατόπιν αυτών σχετικής απόφασης του Υπουργού των Οικονομικών.
Η ανωτέρω απόφαση του Ε.Σ. έκρινε ανίσχυρες τις Διατάξεις του Ν.4093/2012, γιατί είναι αντίθετες προς τις ισχύουσες Συνταγματικές Διατάξεις και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο του ΕΣΔΑ
-  Υπόψη ότι στην Απόφαση επισυνάπτεται-επιστρέφεται το παράβολο των 20 € , που είχε καταθέσει ο εφεσιβάλλων με την ΄Εφεσή του, το οποίο πρέπει να το καταθέσει με Φ/Α της Απόφασης στη Δ.Ο.Υ. του τόπου κατοικίας του,προκειμένου να εισπράξει όλο το ποσό των 20 €.
- Επίσης κοινοποιείται η ανωτέρω Απόφαση, η οποία αποστέλλεται με έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου/ΙΙΙ Τμήμα, στο Γ.Λ.ΚΡΑΤΟΥΣ/ 44η Διεύθυνση Συντάξεων, προκειμένου αυτό ενεργήσει σχετικά για την υλοποίηση της Απόφασης.



                                                    ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

4 σχόλια:

  1. Την 25-4-2013 με ομαδικο πληρεξούσιο,ανέθεσα με ειδική εντολή την πληρεξουσιότητα σε δικηγορικό γραφείο την υποβολή ΕΦΕΣΗΣ κατά των διατάξεων του Ν.4093/2012.
    Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με το με αριθμό.πρωτ.1105/29-6-2017 εγγραφό του προς τους Συνδεσμους-Ενωσεις αποστράτων πληροφορεί αυτές περί επιδόσεως στα μέλη της 0094/2017 απόφασης του ΙΙΙ Τμήματος του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ με την οποία γίνεται δεκτή η ΕΦΕΣΗ που έχει υποβληθεί σε αυτο.
    Επίσης όπως τονίζεται στο έγγραφο η ανωτέρω απόφαση απεστάλη ήδη με έγγραφο του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ στο ΓΛΚ/44η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ προκειμένου να ενεργήσει σχετικά για την υλοποίηση της απόφασης.
    Παράλληλα η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ απέστειλε στις ΕΝΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ έντυπο αίτησης με θέμα την εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης και η οποία θα πρέπει να αποσταλει προς τον ΕΦΚΑ/ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓ.ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    από αυτούς στους οποίους επιδόθηκε η απόφαση του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
    Από πληροφορίες έχει επιδοθεί ήδη σε συναδέλφους των Αθηνών.
    Δεν γνωρίζω αν έχει επιδοθεί στην Λάρισα.
    Με ποιον τρόπο θα επιδοθεί αυτή(δικαστικό επιμελητή) και πότε;
    Δεδομενου του επανυπολογισμου των συντάξεων με τον νέο νόμο (κατρούγκαλου)στο αμέσως προσεχές διάστημα ,σε αυτόν θα ληφθουν υπόψιν οι σημερινές αποδοχές στις οποίες εμπεριεχεται μόνο το 50% της συμμορφωσης της Πολιτείας,με αποτέλεσμα το τελικό ποσό που θα προκύψει να είναι ασφαλως μικρότερο του νομιμου-κανονικου,την στιγμή κατά την οποία τίθεται σαφέστατα και επιτακτικά ζήτημα επιβίωσης μας.
    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
    1)πότε θα επιδοθεί η απόφαση;
    2)με ποιον τρόπο θα γίνει η επίδοση;
    3)η πλήρης πλέον αποκατάσταση ή θα αφορά μόνον αυτούς οι οποίοι υπέβαλαν ΕΦΕΣΗ;
    Παρακαλώ το σχόλιο μου να μην εκληφθεί ως επιτακτικό αλλά ως παρακλητικο-πληροφοριακο,δεδομένης της εγκυρότητας και αξιοπιστίας σας.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδέλφε Β.Κ.,οι ανωτέρω υπ΄αριθ΄0094/2017 Αποφάσεις του ΙΙΙ Τμήματος του Ε.Σ.,επιδίδονται μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου,όπου διαμένει ο Εφεσιβάλλων.(Αυτό τουλάχιστον ισχύει στη Λάρισα).
      Σε πρώτη φάση θα αφορά την αποκατάσταση όσων έχουν κάνει εφέσεις,για δε την πλήρη αποκατάσταση,είναι καθαρά θέμα κυβερνητικής βούλησης...
      Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αποταθείς στο Δικηγορικό Γραφείου,όπου υπέβαλες την εφεσή σου.
      Οτιδήποτε άλλο μελλοντικά χρειαστείς είμαι στην διάθεσή σου,είτε μέσω e-mail,είτε τηλεφωνικά...

      Διαγραφή
  2. Σε άλλη πρόσφατη ανάρτηση σας και σε σχόλιο σας αναφερθήκατε για το υπόλοιπο 50%,για το οποίο πρέπει να γίνουν εφέσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων.
    Οι εφέσεις που έχουν γίνει το 2013 καλύπτουν,προφανως,αυτούς που τις υπέβαλαν και για το υπόλοιπο 50% που απομένει, οπότε το σχόλιό σας αφορα αυτούς που μέχρι σήμερα δεν είχαν προβεί σε καμμία ενέργεια διεκδικησης.
    Επίσης:
    1)με την υπ'αριθ.244/2017 απόφαση της ολομέλειας του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ κρίθηκε αντισυνταγματική η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,οπότε και αποστείλαμε ΑΙΤΗΣΕΙΣ για διακοπή της παρακρατησης αυτής.
    2)κρίθηκε αντισυνταγματική και η κράτηση για ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ (4%,6%)επί όλου του ποσού,χωρίς δηλαδή να αφαιρούνται τα ποσά των μνημονιακών μειώσεων,από τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2013 έως τον ΙΟΥΝΙΟ 2016 (33 μήνες),οπότε και διαπίστωσαν το "λάθος";.ΚΑΙ για αυτήν την περίπτωση αποστείλαμε ΑΙΤΗΣΗ.
    ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:"ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ".
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ,ΛΟΙΠΟΝ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ:1)ΣΕ ΕΥΝΟΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΙ 2)ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ,Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ".
    ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ.
    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάλυψες πλήρως αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ.με το σχόλιό σου...
      Σχετικά με τις Εφέσεις αυτές αφορούν το υπόλοιπο 50% για όσους δεν έχουν υποβάλει ακόμη έφεση.
      Για τις (1) & (2) αιτιάσεις σου,για μεν την ΕΑΣ δεν ...καταδέχτηκε το Γ.Λ.Κ. να βγάλει ούτε μια ενημερωτική ανακοίνωση,για δε την Υ/γή περίθαλψη,εξέδωσε δύο (2) ανακοινώσεις,οι οποίες εμφανίζεται και σήμερα στην ιστοσελίδα του.Η μεν πρώτη με ημερομηνία 15-11-2016,κάνει λόγο ότι η κράτηση πλέον θα γίνεται επί του καθαρού ποσού σύνταξης,με επιστροφή αναδρομικών ποσών(ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ).Η δεν άλλη, με ημερομηνία 05-04-2017, αναφέρει ότι από 1-1-2013 η κράτηση για την Υγ/κή περίθαλψη εγίνοντο επί του ακαθάριστου ποσού σύνταξη,μη λαμβανομένων υπόψη των διατάξεων κ.λ.π.,κ.λ.π....
      Καμιά αναφορά για επιστροφή αναδρομικών...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.