9 Ιουλίου 2017

Γιώργος Ρωμανιάς:"Κανένας συνταξιούχος δεν έχει ενημέρωση για τις περικο­πές που γίνονται"...


Στην Ημερίδα που οργάνωσε η νεοϊδρυθείσα Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώ­σεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), μίλησε ο πρώην Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, που μεταξύ άλλων είπε: 
"Κανένας συνταξιούχος δεν έχει ενημέρωση για τις περικο­πές. Η σύνταξη είναι περιουσια­κό δικαίωμα και κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να την κόβει χωρίς να ενημερώνεται ο ενδιαφερόμε­νος".
Δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη για το συνταξιοδοτικό σύ­στημα. Στην εισηγητική έκθεση του τελευταίου νόμου,λέει ότι οι αλλαγές που έγιναν βελτιώνουν την οικονομική βιωσιμότη­τα του συστήματος, δεν κάνει λόγο για επίλυση. Συνεπώς, είναι πιθανό με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, να υπάρξει νέα παρέμβαση και νέα μείωση των συντάξε­ων.

Νόμος 4334. Είναι νόμος που ήρθε έτοιμος από τους δανειστές και είχε τους πίνακες με τα όρια ηλικίας. Μεταξύ των διατάξεών του περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση στα Αγγλικά και στα Ελλη­νικά, η οποία λέει ότι δεν θα εφαρ­μόσει τις τέσσερις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας. 

Πα­ρόμοια ρύθμιση δεν έχει προ­ηγούμενο στην Ελλάδα. Το να ψη­φιστεί νόμος στη Βουλή που να λέ­ει ότι η -όποια- κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε, δεν έχει προηγούμενο. Και μάλιστα, για να είναι σί­γουροι οι δανειστές ζήτησαν και ειδικά αυτή η διάταξη γράφτη­κε στην Αγγλική γλώσσα».
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"-staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.