14 Αυγούστου 2017

Όλα τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ.για ανέργους έως το τέλος του 2017...


Προγράμματα που συνολικά αναμένεται να εντάξουν στην αγορά εργασίας πάνω από 45.000 ανέργους έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα κι έως το τέλος του χρόνου. Αποτελούν έναν συνδυασμό παλαιών και νέων, καθώς πλέον αξιοποιείται και ο μηχανισμός διάγνωσης των αναγκών στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα μεταξύ τους να υπάρχουν προγράμματα με σχεδιασμένα με βάση ηλικιακά κριτήρια αλλά και άλλα που απευθύνονται σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας. 

Αναλυτικά πρόκειται για τις εξής δράσεις:

1). Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση ηλικίας ανέργων 55 – 67 ετών: 
Στόχος είναι να προκύψουν έως 10.000 ωφελούμενοι οι οποίοι θα καλύψουν θέσεις εργασίας στους δήμους και στις περιφέρειες όλης της χώρας. Θα μπορούν όσοι επιλεγούν να εργαστούν στις θέσεις που θα προκύψουν για ένα έτος, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με περιθώριο ανανέωσης για άλλο ένα έτος.
2). Πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας (ΝΘΕ) σε νέους 25–29 ετών: 
Στόχος είναι η δημιουργία έως 1.295 θέσεις εργασίας. Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η ολοκλήρωση της φάσης κατάρτισης. Όσοι επιλεχθούν θα μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για χρονικό διάστημα έξι μηνών με αποδοχές έως 600 ευρώ το μήνα.

3). Πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων στον κλάδο υγείας: 
Αφορά 1.135 ωφελούμενους. Πρόκειται για συνέχεια του περσινού αντίστοιχου προγράμματος με την έννοια ότι τότε δεν καλύφθηκαν οι παραπάνω θέσης και ουσιαστικά προκηρύσσονται ξανά. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, έως και 21/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

4). Πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας (ΝΘΕ) για νέους ηλικίας 18-24 ετών (β’ φάση εργασιακής εμπειρίας): 
Ίδιο πρόγραμμα με το προγηούμενο μόνο που διαφοροποιείται ως προς την ηλικία και ως προς την έναρξη που οριοθετείται για τον Αύγουστο. Στόχος είναι να προκύψουν έως 2.500 ωφελούμενοι.

5). Ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και του εξαγωγικού εμπορίου:  
Είναι ένα από τα προγράμματα που «επέβαλλε» ο μηχανισμός διάγνωσης αναγκών στην αγορά εργασίας. Στόχος να τεθεί εν ισχύ έως την 1η Σεπτεμβρίου και να αποφέρουν έως 4.000 ωφελούμενους.

6). Συμβουλευτική υποστήριξη, κατάρτιση, πιστοποίηση και προώθηση στην απασχόληση ανέργων νέων 25–29 ετών στον κλάδο τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών: 
Είναι το δεύτερο από τα προγράμματα που προέκυψαν μέσω του μηχανισμού διάγνωσης. Αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και στόχος είναι να προκύψουν έως 1.000 ωφελούμενοι.

7).Υποστήριξη της απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ένταξης ευάλωτων ομάδων:  
Το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και θα αφορά έως 1.000 ωφελούμενους.
8). Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18 – 29 ετών: 
Πρόκειται για πρόγραμμα «παλιάς κοπής» με αφετηρία την 30η Σεπτεμβρίου και στόχο να αποφέρει έως 800 ωφελούμενους.

9). Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ηλικίας 18–29 ετών: 
Επίσης η έναρξή του οριοθετείται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και στοχεύει στο να αποφέρει έως 1.700 ωφελούμενους.

10). Πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας) σε 34 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας:
Πρόκειται για τη β’ φάση της Κοινωφελούς Εργασίας και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου με 6.317 ωφελούμενους.

11). Πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας (νέα γενιά κοινωφελούς εργασίας) σε εγγειοβελτιωτικά έργα: Απόλυτα στοχευμένο στους ανέργους που βρίσκονται χωρίς δουλειά άνω των 12 μηνών και μπορούν να εργαστούν στα εγγειοβελτιωτικά έργα. Ξεκινάει έως την 1η Οκτωβρίου και στοχεύει σε 471 ωφελούμενους.

12). Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο αντικείμενο του digital marketing για ανέργους σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού–έναρξη προγράμματος 1η Οκτωβρίου 2017: 
Άλλο ένα πρόγραμμα που προέκυψε μέσω του μηχανισμού διάγνωσης και στοχεύει στο να προσφέρει άλλες 2.500 θέσεις απασχόλησης.
13). Ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της ανεργίας στον κλάδο των υποδομών και των μεταφορών: 
Ξεκινάει επίσης έως την 1η Οκτωβρίου με στόχο 3.500 ωφελούμενους και αποτελεί και αυτό απόρροια του μηχανισμού διάγνωσης.
14). Δράσεις ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους έως 24 ετών: Ενεργοποιείται εντός του τρέχοντος έτους και στοχεύει σε 9.500 ωφελούμενους που έχουν ολοκληρώσει την απαραίτητη κατάρτιση.
15). Κέντρα στήριξης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας: 
Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί εν ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και στοχεύει σε 420 ωφελούμενους.

16). Πιλοτικό πρόγραμμα για νέους 18 – 24 ετών σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης: 
Έναρξη έως 15 Σεπτεμβρίου με στόχο 325 ωφελούμενους.

17).
Πιλοτικό πρόγραμμα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για νέους 25 - 29 ετών:
Ξεκινάει επίσης έως τις 15 Σεπτεμβρίου και στοχεύει σε 175 ωφελούμενους.

ΠΗΓΗ:

2 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ κ.Αποστολε.
  Σχετικά με την τελευταία εξέλιξη,όσον αφορά τον επανυπολογισμο των συνταξεων δηλαδη την μη προσμέτρηση των 5 μάχιμων ετων,αφού όπως ορίζει ο νέος νόμος δεν καταβλήθηκαν εισφορές για αυτά,έρχεται κάποια καινούργια πληροφορία;
  Κάθε τόσο προκύπτει και κάτι καινούργιο στον νομό,το οποίο δεν είχε εντοπιστεί.
  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ:
  Α)Ο επανυπολογισμος θα γίνει στην παρούσα σύνταξη και όχι στην αρχική,μη συμμορφούμενη η Πολιτεια στην εντολή του ΣτΕ (υπόλοιπο 50%).
  Β)η παγίδα των 40 ετών συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα από της ηλικίας των 15 ετών.Οποτε όσοι αποστρατευθηκαν με αίτηση τους και πριν την ηλικία των 55 ετών,θα έχουν επιπλέον μείωση επί της εθνικής (5/40,4/40,3/40 κλπ.).
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ.
  Γ)Μη προσμέτρηση των 5 μάχιμων ετών,λόγω της μη καταβολής εισφορών για αυτά.
  Εδώ όμως σκοπίμως παραβλέπονται τα εξής:
  Τα 5 μάχιμα δόθηκαν
  1)για να καλυφθεί η Πολιτεία στο ότι για εμάς δεν ίσχυε και δεν ισχύει η εργατική νομοθεσία
  2)για την εργασία τις αργιες χωρίς επιπλέον αποζημίωση
  3)για την νυκτερινή εργασία επί σειρά ετών χωρίς επιπλέον πληρωμη (ακόμη και σήμερα η νυκτερινή αποζημίωση είναι εξεφτυλιστικη και χωρίς αντίκρυσμα)
  4)για την επικινδυνότητα λόγω της φύσης του επαγγέλματος-λειτουργήματός μας (μέχρι σήμερα δεν έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο και ανθυγιεινό!!!)
  5)να αναφέρουμε όμως εδώ και τις συντάξεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που δόθηκαν από το ΜΤΣ,σε ανθρώπους που δεν κατέβαλαν εισφορές.Και πως να έδιναν αλλωστε;Αλλά γιατί από το ΜΤΣ;
  6)το μέρισμα του ΜΤΣ έχει υποστεί τόσες περικοπες,που ήδη έχουμε πληρώσει με αυτές και με το παραπάνω τις εισφορές που υποτίθεται πως έπρεπε να καταβάλουμε για τα 5 μάχιμα.
  ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ (Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;)
  ΑΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΝΥΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΥ.
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ;
  ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ.
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ συνάδελφε,σχετικά με το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου,δεν υπάρχει κάτι καινούργιο και οδεύουμε ολοταχώς προς στην πλήρη εφαρμογή του Ν.4387/2016. Εκτός βέβαια κι άν αλλάξει κάτι δραματικά και ΔΕΝ εφαρμοστεί ο ανωτέρω Νόμος,πράγμα απίθανο κατ΄εμέ,καθότι υπάρχουν δεσμεύσεις προς τους δανειστές,θεσμούς,τροϊκανούς,και όπως αλλιώς τους ονομάζουν!!!
  Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναλυθέντα στοιχεία,τα οποία και προσυπογράφω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.