31 Αυγούστου 2017

Αντιδράσεις για τις στις συντάξεις χηρείας...


Άρση του ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης χηρείας του νόμου Κατρούγκαλου ζητεί ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων (Α.ΞΙ.Α,) ο οποίος ήδη έχει συγκεντρώσει 5.000 περίπου υπογραφές .
 
Τονίζεται ότι εντός του φθινοπώρου θα αρχίσουν να εκδίδονται οι πρώτες οριστικές Συντάξεις Χηρείας. 
 
Οι περίπου 15.000 δικαιούχοι των νέων μειωμένων συντάξεων χηρείας περιμένουν ενάμιση χρόνο περίπου, ενώ μόλις τον Νοέμβριο του 2016 εκδόθηκαν προσωρινές συντάξεις ύψους 345 € μηνιαίως!!
 
Στο υποκατάστημα του Ε.Φ.Κ.Α. έχουν συσσωρευτεί 3.500 περίπου αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες αφορούν θανάτους,που έλαβαν χώρα μετά τον Μάιο του 2016 (Εφαρμογή «νόμου Κατρούγκαλου»).
Σημειώνεται ότι μεγάλες αλλαγές ισχύουν για τις νέες συντάξεις χηρείας που εκδίδονται μετά τις 12 Μαΐου 2016. Οι δύο βασικές αλλαγές που έχει επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας είναι η θέσπιση ορίου ηλικίας στα 55 και η μείωση του ποσοστού της σύνταξης που δικαιούται η χήρα στο 50% από 70%. Έτσι θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω θανάτου.

1 σχόλιο:

  1. Προσοχή απάτη! Υπόσχονται δάνεια με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    http://m.news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/prosoxh-apath-yposxontai-daneia-me-anarthseis-se-mesa-koinwnikhs-diktuwshs.4828194.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.