3 Σεπτεμβρίου 2017

Υπόσχονται δάνεια με αναρτήσεις στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης-Προσοχή πρόκειται περί Απάτης!!!



Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για απόπειρα απάτης κατ΄ εξακολούθηση, για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), πρόθυμους και ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, οι δράστες μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλουν μαζικά και υπόσχονται στους χρήστες του διαδικτύου «δήθεν», άμεσα και εύκολα, τη χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και άμεσες διαδικασίες χρηματοδότησης-εκταμίευσης.

Σημειώνεται, ότι στα μηνύματα αυτά, ως στοιχεία επικοινωνίας αναγράφεται μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ ποτέ δεν δίνεται φυσική έδρα της υποτιθέμενης εταιρείας, ούτε κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή αυτά τα περιστατικά ενημερώνει τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αναρτήσεις σε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που μπορεί να δέχονται, σχετικά με δήθεν εύκολη χορήγηση δανείων από μη εξουσιοδοτημένους φορείς.

Πολλά τέτοιου e-mail δέχτηκε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συνδέσμου μας και ένα απ΄αυτά είναι και το κατωτέρω:
 
Γεια σας

Χρειάζεστε ένα δάνειο ή μια επένδυση για την εκτέλεση του έργου σας περισσότερες ανησυχίες για να σας κάνει. Προσφέρουμε πίστωση σε οποιοδήποτε άτομο για περίοδο 30 ετών. Η προσφορά κυμαίνεται από 10.000 € έως 1.500.000 €. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Email: stephannefillon@gmail.com
εγκάρδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.