26 Οκτωβρίου 2017

Καθιερώνεται η κατώτατη σύνταξη στις συντάξεις χηρείας στα 384 €, στο ύψος της Εθνικής Σύνταξης, με 20 έτη Ασφάλισης...

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών σε συγκεκριμένα θέματα, όπως:  

α). H καθιέρωση κατώτατης σύνταξης στις συντάξεις χηρείας στο ύψος της εθνικής σύνταξης δηλαδή στα 384 ευρώ με 20 έτη ασφάλισης και 
β). Συμφωνία για αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργίες στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν πηγές του Υπουργείου Εργασίας «Σε θετικό κλίμα και με σημαντική πρόοδο στα θέματα που συζητήθηκαν, συνεχίστηκε η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης». 

Η αλλαγή της στάσης των θεσμών στις διαπραγματεύσεις και ειδικά της εκπροσώπου του Δ.Ν.Τ, συνδέεται άμεσα με τα θετικά αποτελέσματα που είχε για την Χώρα, η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. 

Έτσι, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των θεσμών αποδέχτηκαν την πρόταση της Ελληνικής πλευράς για καθιέρωση κατώτατου πλαφόν στις συντάξεις χηρείας, προκειμένου να αποφευχθούν ακραίες περιπτώσεις μειώσεων που οδηγούσαν τις συντάξεις χηρείας ακόμη και στα 195  €!!
Η αποδοχή αυτής της πρότασης από τους θεσμούς ήταν μία από τις βασικές επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες δικαιούχους συντάξεων χηρείας.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.