11 Νοεμβρίου 2017

Φύλλο Υπολογισμού Νέας (Αναλογικής + Εθνικής) Σύνταξης, σύμφωνα με τον Νέο Ασφαλιστικό Νόμο...



Δείτε τους Υπολογισμούς των  Εκκαθαριστικών Σύνταξης του Γ.Λ.ΚΡΑΤΟΥΣ, σε Φύλλο Excel,το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά και παραμετροποιεί τα μηνιαία Εκκαθαριστικά Σύνταξης, σύμφωνα με το Νέο Ασφαλιστικό "Επανυπολογισμός". 
  Για να κατεβάσετε το Φύλλο Υπολογισμού 
της νέας Σύνταξης,κάντε κλικ (ΕΔΩ):

Την παρουσίαση του Επανυπολογισμού των Συντάξεων, σύμφωνα με τον Ν. 4387/2016,ως  και τα προβλήματα που δημιουργούνται απ΄αυτόν,παρουσίασε ο ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ Απόστολος,Συντ/ρχης ε.α.,Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων του Συλλόγου Θανόντων Συζύγων,την 2η ημέρα της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των Συνδέσμων-Ενώσεων Ν.Ελλάδος της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α),που πραγματοποιήθηκε  στο Ναύπλιο την 4/5-11-2917.

Το εν λόγω φύλλο,δεν έχει σχέση με το γνωστό φύλλο υπολογισμών σύνταξης,που εφαρμόζει με τον τρέχοντα τρόπο το Γ.Λ.Κράτους.
Για τους παλαιούς συνταξιούχους προβλέπεται,με την πρόσθεση της Προσωπικής Διαφοράς, να μην μεταβληθεί το τελικό πληρωτέο ποσό, είναι όμως χρήσιμο να δούμε τους υπολογισμούς που οδηγούν στη νέα μικτή (όχι πληρωτέα) σύνταξη...


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Επισημαίνεται ότι ο υπολογισμός σύνταξης στο ανωτέρω Φύλλο,αποτελεί προσωπική εκτίμηση-ερμηνεία του συντάκτη, λειτουργεί συμβουλευτικά και σε καμιά περίπτωση δεν δύναται να θεωρεί Επίσημος.
 
Τα πραγματικά στοιχεία θα εκδοθούν από τον Μοναδικό Δημόσιο Φορέα,που εν προκειμένω είναι ο Ε.Φ.Κ.Α-ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ...

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, παρακολουθώ εδώ και καιρό τα νέα για τον επανυπολογισμό της σύνταξης και μάλλον θα πάθω καρδιακό, την βοήθεια σας αν δεν είναι κόπος ............είμαι κάτω των 55 βγήκα με 30 χρόνια απόλυση 11/2011 συντάξιμες αποδοχές 1683 ευρώ - σύνταξη 1257 ευρώ μεικτά , επίδομα παιδιών 70 ευρώ .......καθαρά 1000 ευρώ μετά από όλες τις κρατήσεις και περικοπές......ποιά θα είναι η σύνταξη μεικτή με τον νέο υπολογισμό , πόση με την προσωπική διαφορά και πληρωτέα την 1/1/2019, απλά μία εκτίμηση ζητάω αν δεν είναι κόπος.Σας ευχαριστώ όπως και να έχει γιατί ενημερώνομαι τακτικά απο την σελίδα σας, με εκτίμηση ένας συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,μπορείς να βρείς απάντηση στα ερωτήματά σου,κατεβάζοντας το ανωτέρω Φύλλο Υπολογισμού Σύνταξης σε μορφή Excel και εισάγοντας τα στοιχεία σου,τα οποία θα βρείς από την πράξη Αναπροσαρμογής Σύνταξης,που μας απεστάλη από το Γ.Λ.Κράτους την 25-11-2014.Υπόψη τα διπλά έτη πιάνονται κανονικά.
      Βάζοντας τα στοιχεία που ζητά το Φύλλο Υπολογισμού,κάτω Αριστερά της σελίδας θα εμφανιστεί η Αναλογική-Εθνική σύνταξη δικαιούσαι,καθώς και το μικτό ποσό.

      Διαγραφή
    2. Δεν άνοιξε το πρόγραμμα για αυτό ζήτησα βοήθεια.............δεν πειράζει , θα περιμένω να το δώ στην σύνταξη, καλή σου μέρα και πάλι

      Διαγραφή
  2. Πως δεν ανοίγει το πρόγραμμα συνάδελφε;
    https://drive.google.com/file/d/0B_jBEqddQQM-RFZIY3QyUFhqSVU/view
    Κανείς δεν μου παραπονέθηκε και όλοι το κατεβάζουν κανονικά...
    Για να σου πως ακριβώς τα στοιχεία που ζητάς,πρέπει γνωρίζω ακριβώς τα έτη υπηρσείας (πραγματικά+διπλά),καθώς και τις συντάξιμες αποδοχές που προκύπτουν από την αναπροσαρμογή σύνταξης του 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόστολε πολύ καλή δουλειά από τον κ.Παπαπαρίση για τον υπολογισμό της νέας σύνταξης.Ενημερωτικά για να συμπληρωθούν τα χρόνια υπηρεσίας στον πίνακα όταν έχομε στα συντάξιμα ,εκτός από έτη και μήνες και ημέρες π.χ.34 έτη,9 μήνες και 16 ημέρες, δεν γράφομε 34,9 αλλά 34,79 (διότι 9:12 μήνες=0,75 και 16:365=0,04)(μετά στρογγυλοποιείται στο 34,8 στο Excel επειδή είναι πάνω απο το 0,05).Ενημερωτικά το πρόγραμμα ανοίγει κάνοντας κλικ στο πράσινο τετράγωνο που είναι στην μέση του πίνακα και συμπληρώνεις χρόνια υπηρεσίας και το ποσό αναπροσαρμογής σύνταξης 2014 της συντ πραξης.Η τελική νέα μικτή σύνταξη θα έχει κρατήσεις επί του μικτού 6% περίθαλψη, και φόρο (το αφορολόγητο 5.685,00 από 1-1-2019;).Καλό απόγευμα σ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.