26 Ιανουαρίου 2018

Προσωρινή σύνταξη στο 80% της οριστικής σε 2 μήνες αν η αίτηση γίνει ηλεκτρονικά στον Ε.Φ.Κ.Α....

Από 23/1/2018, για την κατηγορία Γήρατος, υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης της νέας Προσωρινής του ΕΦΚΑ, βάσει Ν.4499/17. 
Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους κάτωθι φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ (ΔΗΜΟΣΙΟ). 

Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού σας αιτήματος.
 
Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού σας αιτήματος, θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Με σημερινή εγκύκλιό του ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ  αποσαφηνίζει το πλαίσιο για τις προσωρινές συντάξεις, όπως προβλέπεται πλέον από το Ν. 4499/2017.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκύκλιο, οι προσωρινές συντάξεις για όλες τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά, πρέπει να βγαίνουν εντός δύο μηνών και να είναι στο 80% της οριστικής σύνταξης. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα, για λόγους ίσης μεταχείρισης, σε όσους έχουν πάρει προσωρινή σύνταξη να υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονικά, αυτή τη φορά, αίτημα συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ, ώστε εντός δύο μηνών η προσωρινή τους σύνταξη να ανέλθει στο 80% της οριστικής.

Δείτε την Εγκύκλιο του ΕΦΚΑ για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης όταν η αίτηση συνταξιοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά,κάνοντας κλικ (ΕΔΩ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.