26 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ, με Απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας...


Συνάντηση με εκπροσώπους των τριών (3) Ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Σωμάτων Ασφαλείας είχε την 25-01-2018 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας είναι σημαντικός πυλώνας της κοινωνίας. 

 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν έναν σημαντικό πυλώνα της κοινωνίας και της Πατρίδας μας. Στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί σας, να ακούμε την άποψή σας και να συζητούμε όλα τα ζητήματα που σας αφορούν», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Γνωρίζω ότι η Κυβέρνηση, σας ενέπαιξε και έδωσε και σε εσάς υποσχέσεις τις οποίες δεν τήρησε. Δεσμεύομαι για κάτι πολύ συγκεκριμένο σε σχέση με το ζήτημα των αναδρομικών που απολύτως δικαιολογημένα σας απασχολεί: 

Η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα φροντίσει ώστε να επιστραφεί το 50% των χρημάτων που σας οφείλει το Κράτος. Όπως γνωρίζετε, δεν ανήκω στην κατηγορία των πολιτικών που δίνει αφειδώς υποσχέσεις, αλλά αυτά για τα οποία δεσμεύομαι σκοπεύω να τα τηρήσω στο ακέραιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Οι τρείς Πρόεδροι παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Ν.Δ. τα ακόλουθα τρία οικονομικά θέματα και του παρέδωσαν αναλυτικό υπόμνημα:
α).Επιστροφή των συντάξεων στο καθεστώς της 31-07-2012 και επιστροφή των υπολοίπων αναδρομικών.
β).Νόμος 4387/2016 (Ν.Κατρούγκαλου) με αιτήματα την αποσύνδεση των αποστράτων από τον ΕΦΚΑ και υπολογισμό των συντάξεων ως ειδικά μισθολόγια, το  συνταξιοδοτικό των χηρών και την εξαίρεση του επιδόματος κινδύνου (πτητικά, υποβρυχιακά, αλεξιπτωτιστικά , κ.λ.π.) από το πλαφόν των 2.000 Ευρώ.
γ).Κατάργηση νομοθετικά της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του Ν.3986/2011 μετά από πρόσφατη Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μην καταφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι σε δικηγορικά γραφεία.

1).Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απήντησε στα ανωτέρω:
   (α).Για τα αναδρομικά δεσμεύεται ότι θα δοθούν σε βάθος πενταετίας , όπως άλλωστε έχει προτείνει το Συντονιστικό.
    (β).Ο ΕΦΚΑ είναι ένας νόμος απαράδεκτος και εκτός φιλοσοφίας της Ν.Δ. και θα τον αλλάξει. Το συνταξιοδοτικό των χηρών είναι απαράδεκτο. Είμαι υπέρ των Ειδικών Μισθολογίων και για τους συνταξιούχους.
    (γ).Για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειές της και θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί

2).Ύστερα από τα ανωτέρω,η συζήτηση περιεστράφη στα Εθνικά θέματα και σε γενικότερα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους.

3).
Στην συνάτηση παρέστησαν ο Αντιστράτηγος ε.α.Β.Ροζής Πρόεδρος της ΕΑΑΣ,ο Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. και του  Συντονιστικού, ο Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ.Καββούρης Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α.,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α),Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου, για θέματα Ελληνικής Αστυνομίας,ο Τομεάρχης 'Αμυνας της Ν.Δ. κ.Βασίλειος Κικίλιας και οι Σύμβουλοι του Προέδρου της Ν.Δ. κ. κ. Πέτσας και Μυλωνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.