8 Ιανουαρίου 2018

Τι κρύβεται πίσω από τη ΜΗ έκδοση Εγκυκλίου Υπολογισμού Σύνταξης σε Ε.Δ και Σ.Α.-Τι λέει ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας...


Μάιος 2016 - Ιανουάριος 2018, πέρασαν ήδη 20 μήνες και η Εγκύκλιος για τον υπολογισμό της σύνταξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αγνοείται!!

Δείτε τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας επί του θέματος στο asfalistiko.gr  στο απόσπασμα της συνέντευξης που ακολουθεί.

Δημοσιογράφος: Μετά το νόμο Κατρούγκαλου δεν έχει βγει Εγκύκλιος για τον υπολογισμό της σύνταξης των δικαιούχων των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πρόβλημα, εντοπίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην επίμαχη 5ετία. Εσείς σαν πολιτικός προϊστάμενος δεν πρέπει να πάρετε θέση γι’ αυτό το θέμα;

Βίτσας: Μιλάμε για τη μάχιμη 5ετία ή τα 5 πλασματικά χρόνια. Στο επίπεδο της διόρθωσης όσων έχουν υποστεί αυτοί οι άνθρωποι -ως κυβέρνηση θα πρέπει να συζητάμε και να λύνουμε ζητήματα που έχουν υποστεί όλοι.

Η άποψή μας είναι ότι αυτά πρέπει να συνυπολογίζονται. Ξέρετε, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν κάνουν την ίδια δουλειά. Γίνεται, λοιπόν, μια προσπάθεια, μαζί με το Υπουργείο Εργασίας, προς αυτή την κατεύθυνση. Η άποψη του δικού μας υπουργείου είναι ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη θετική ανταπόκριση για το συγκεκριμένο αίτημα, κάτι που έχω επικοινωνήσει ήδη με τις Ενώσεις, τις περιφερειακές αλλά και την Ομοσπονδία των Στρατιωτικών και αυτή η συζήτηση παίρνει θεσμικό χαρακτήρα, μιας που η κυβέρνησή μας θεσμοθέτησε και τον συνδικαλισμό, τον όποιο συνδικαλισμό, εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοσιογράφος: Άρα η Εγκύκλιος αυτή θα βγει από το Υπουργείο Εργασίας…

Βίτσας: Αντικειμενικά. Ό,τι αφορά στα συνταξιοδοτικά βγαίνει από το Υπουργείο Εργασίας…

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να εκτιμήσετε χρόνο έκδοσης της εγκυκλίου;

Βίτσας: Όχι. Κι επειδή δεν μ’ αρέσουν οι υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται, δεν θα ήθελα να το προσδιορίσω χρονικά, αλλά πρέπει να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν. Θα ήθελα όμως να επισημάνω το εξής: Προχωρώντας το μνημονιακό πρόγραμμα που όλοι θέλουν να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και όταν λέω όλοι εννοώ η Ελλάδα και οι πιστωτές, η τρόικα δηλαδή, χρειάζεται συγχρόνως να υπάρχει προετοιμασία για το επόμενο βήμα, την επόμενη περίοδο. Θέλω να είναι η δική μου άποψη καθαρή γι αυτό το λέω και στο δικό σας σάιτ, που αναφέρεται στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.