1 Δεκεμβρίου 2015

Περικοπές στις Επικουρικές συντάξεις άνω των 170 €...




Κλιμακωτές περικοπές που μεσοσταθμικά φτάνουν στο 7% για πάνω από 711.000 επικουρικές συντάξεις άνω των 170 € προβλέπει το κυρίαρχο σενάριο που βρίσκεται υπό επεξεργασία για την αυτόνομη πορεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, με την προϋπόθεση πως θα συνδυαστεί με αύξηση εισφορών 1% αν και χθες ήρθε η πρώτη «κίτρινη κάρτα» από τους θεσμούς στην πρόταση για αύξηση εισφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το νέο «ψαλίδι» γλιτώνουν 358.000 συνταξιούχοι (σχεδόν το 33% του συνόλου) που εισπράττουν μέχρι 170 ευρώ επικουρική σύνταξη, ενώ άλλοι 125.000 (170-200 ευρώ) θα έχουν μια σχεδόν μηδενική μείωση. Μεγάλοι χαμένοι είναι 82.000 που παίρνουν περισσότερα από 400 ευρώ, καθώς αναμένεται να υποστούν απώλειες της τάξης του 11%. Η λογική είναι πως πλήττονται κυρίως οι υψηλές επικουρικές συντάξεις, ενώ οι απώλειες είναι αισθητά περιορισμένες στις χαμηλές, καθώς μέχρι και τα 300 ευρώ είναι της τάξης των 8 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει 18 σενάρια με το βασικό να προβλέπει κλιμακωτή περικοπή στις υψηλές επικουρικές σε συνδυασμό με αύξηση εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα (από το 6% στο 7%) εξίσου μοιρασμένη ανάμεσα σε εργοδότες (0,5%) και εργαζόμενους (0,5%) ώστε να βγει ο λογαριασμός. ΠΗΓΗ:

1 σχόλιο:

  1. "Σχεδον μηδενικη μειωση"ως φραση δεν μου λεει τιποτα.Δεν την εχω ακουσει ποτε.Με μπερδεψε πολυ.Υπαρχει η περιπτωση αυτος που την εφηυρε να εννοει :1)Μηδεν-τιποτα η 2) κατι λιγα που θα ειναι πιο κοντα στο μηδεν-τιποτα.
    Προφανως τα 170 ευρω θα ειναι καθαρα.Αυτα δηλαδη που παιρνει στο χερι ο συνταξιουχος,αφου αφαιρεθουν φορος και κρατησεις.
    Εχουμε πολλα να δουμε και να ακουσουμε ακομη.
    ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ (οπως διαβαζω και ακουω)ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.(Για την προιστορια μας δεν λεω τιποτα γιατι,ως γνωστον,δεν υπαρχουν γραπτα μνημεια).ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.